Bemutatóterem:
Telefonszám:

10 kedvenc luxuskanapénk 2023-ban

1.

  • Méretek: Sz90″ x H34″ x M.61″
  • Váz anyaga: Tömör juhar és nyár kemencében szárított fa
  • Kárpitos lehetőségek: poliészter és bőr
A fotó az Allform jóvoltából

Mit szeretek ebben az AllForm kanapéban

Nem titok, hogy hatalmas Allform-rajongó vagyok. Nagyon szeretem a cég háromüléses kanapéját, mindenkinek beszélek róla, aki meghallgatja (ez már szokássá vált, a párom elkezdett tuningolni). A dicséretem oka egyszerű: az Allform háromüléses kanapéja hihetetlenül kényelmes, stílusos és tele van minimalista bájjal. Mindeközben a teszteléseim azt mutatták, hogy környezetbarát juhar- és nyárfa szerkezete elég tartós ahhoz, hogy egy életen át kitartson (még egy cseppnyi süllyedés vagy csúszás sincs benne, még akkor sem, ha teljesen meg van töltve).

A kárpitozást tekintve az Allform háromüléses poliészter vagy felsőbőr színben kapható. Mindkét opció megjelenését és érzetét élvezem, de személy szerint a selymesen sima, füstös bőr változat híve vagyok. Ha nem ez az Ön hangulata, semmi gond – a kanapé nyolc másik színváltozatban kapható, így minden modern dizájnhoz tökéletesen illeszkedik.

Az Allform többi bútorához hasonlóan a moduláris háromüléses is egy maroknyi dobozban érkezik, amelyek a pénztártól számított 7-14 napon belül megérkeznek (a Home of Cozy rendelése tíz napon belül megérkezett). Ha a birtokában van, eljött az összeszerelés ideje. Szerencsére a folyamat nem is lehetne egyszerűbb. Minden egy óra alatt összeáll, a cég szabadalmaztatás alatt álló és szerszámmentes reteszelő rendszerének köszönhetően, amely pontosan a helyére pattan.

Amit nem szerettem

Természetesen egyetlen termék sem tökéletes, és az Allform háromülésesnél is találkoztam néhány apró furcsasággal  .

Más luxus kanapémárkákkal ellentétben az Allform nem kínál fehér kesztyűs szállítást és beállítást. Igen, az összeszerelés elég egyszerű ahhoz, hogy önállóan is elvégezhesse, de továbbra is szeretnék látni egy „önnek kész” lehetőséget. Ezt leszámítva az egyetlen problémám az oszmán hiánya. A háromüléseshez tartozik egy heverő, de a hozzáillő oszmán külön költséggel jár. Egy kisebb trükk, de valami, ami mégis befolyásolta a tapasztalatomat.

2.

  • Méretek: 111,4″ x 26,7″ x 87,5″
  • Keret anyaga: tömör fa
  • Kárpitos lehetőségek: poliészter
A fotó a Castlery jóvoltából

Mit szeretek ebben a Castlery kanapéban

A Castlery Todd Extended Sectional az egyik kedvenc kanapétervemmel büszkélkedhet. De nem mindig éreztem így. Tudod, általában jobban szeretek néhány ívet és lekerekített élt a bútoraimban – mindkettő hiányzik Toddból. De a kanapé kockás esztétikája rendkívül jól passzol a minimális, alacsony profilú kerethez, és nem tudtam nem beleszeretni, ahogy meghittebbek lettünk.

A Castlery hevederes felfüggesztésének és a rugós, habszivacsos párnás töltetnek a fizikai érzetébe is beleszerettem. Bár nem vagyok aranyhajú, azt mondanám, hogy ez a tökéletes sűrűség – se nem túl kemény, se nem túl puha, de pont megfelelő.

Amit nem szerettem

Bár szeretem a Todd sarokkanapé alacsony profilú kialakítását, a 14 hüvelykes ülés vitathatatlanul túl alacsony. A lábaim nem ülnek egy síkban az alsó párnával, amikor egyenesen ülök; ehelyett enyhén felfelé hajlottak. Bár ez nem rontja túlzottan a kényelmet, észrevehető , és idővel elhasználódhat a kanapén, akik sok időt töltenek tévézéssel vagy játékkal.

3.

  • Méretek: SZ88″ x H37,5″ x M.40″
  • Keret anyaga: fa és rozsdamentes acél
  • Kárpitozási lehetőségek: Bőr
A fotó Zuri jóvoltából

Mit szeretek ebben a Zuri kanapéban

A Zuri egy nyaralás az Ön testének, sima felsőbőrrel, plüss párnákkal és dönthető ülésével, amely feloldja a stresszt.

A legtöbb fekvőtámasz-karos kanapéval ellentétben a Zuriban nincs rángatózás. Szó szerint a helyére csúszik , kiegészítve a favázba épített csendes motoregységet. Ugyanakkor mind a lábtámasz, mind a fejtámla egymástól függetlenül állítható, tökéletes ülőhelyzetet biztosítva mérsékelt 5’9-es vázamhoz.

Ami az esztétikát illeti, szeretem, hogy ennek a kárpitozott kanapénak a bőrből és rozsdamentes acélból készült elemei előkelő bájt árasztanak, mintha egyenesen egy NYC-i penthouse-ból érkeztek volna. Bár eleinte attól tartottam, hogy túl rikítónak tűnik , kiderült, hogy ez nem probléma. Tapasztalataim szerint a Zuri kétüléses ugyanolyan jól illeszkedik az előkelő nappaliba, mint a házimoziba vagy akár a vendégszobába.

Amit nem szerettem

Nem szeretem mozgatni a 273 kilós keretet. Nagy, terjedelmes, és (ha nem vigyáz) biztonsági kockázatot jelent. Ennek ellenére nehéz panaszkodnom, amikor a nehéz belső motor és az erős váz felelős a vonzerejének nagy részéért.

Az egyetlen másik problémám a lábtartó magassága. Megmértem, és teljesen kinyújtva körülbelül egy lábnyira van a talajtól. Bár nagyon kényelmes, szeretném, ha bizonyos körülmények között magasabbra tudnám hozni.

4.

  • Méretek: Kezdve: W65″ x H33″ x D37″
  • Keret anyaga: fa
  • Kárpitos lehetőségek: poliészter és bőr
A fotó a BenchMade Modern jóvoltából

Mit szeretek ebben a BenchMade modern kanapéban

A Skinny Fat a század közepi kanapék legjobb elemeit ötvözi a modernebb, vaskos változatok plüss, túlméretezett párnáival. Ezek az időtlen esztétikai elemek nem csak stílust adnak; egyben az egyik legnyugodtabb, legkényelmesebb ülésélményt nyújtják, amit valaha éltem. Igen, valaha.

Azt is értékelem, hogy a tömörfa keret mennyire testreszabható. A Skinny Fat kanapét 65″ és 100″ között bárhol beszerezheti, az egyes opciók között nagyjából 5″-os lépésközzel. Ezzel együtt azt találtam, hogy a 80 hüvelyk a legjobb hely. Tökéletesen passzol a közepes méretű otthonomhoz, miközben bőséges helyet biztosít három személynek. A 80 hüvelykes változat elegendő helyet biztosít a karfák között a lefekvéshez, és meglepően kényelmes a 40 hüvelykes mélységű bővítéssel.

Amit nem szerettem

A Skinny Fat párnája kicsit gyorsabban süllyedni és leereszkedni kezd, mint szeretném. Csak néhány hétbe telik, mire a dolgok kezdik elveszíteni azt a lendületet, amilyenben korábban voltak. Noha egy kis szöszmötölés és beállítás segíthet a folyamatban, nincs más, mint az újratöltés, amelyről úgy gondolom, hogy teljesen megoldja a problémát.

5.

  • Méretek: sz.91″xh33″xm.41″
  • Keret anyaga: fa és fém
  • Kárpitos lehetőségek: poliészter és bőr
A fénykép a Frontgate jóvoltából

Amit szeretek ebben a frontgate kanapéban

A Frontgate Wendover annyira elbűvölő és fényűző, mintha egyenesen a királynő palotájából érkezett volna! Nem lennék meglepve, mert ez határozottan elég kényelmes a királyi személyek számára. A varrat nélküli hát- és alsó párnák nem hagynak réseket, így az egész 91 hüvelykes kanapé rendkívül kényelmes és alkalmas a nyújtásra. És ez még csak nem is számít a rejtett futon alvónak, amely a párnák alatt fekszik, és kihúzódik, hogy felfedjen egy vastag, kemény matracot, amely gubóként öleli át testét. Hátfájással küzdő személyként értékelem, hogy mennyit gondolkodtam a matrac megfelelő kialakításán.

A másik dolog, amit szeretek, az a Frontgate támogatása. A cég ügyfélszolgálata a vásárlási folyamat során végig a helyén van, minden kérdésre időben tájékoztatást és választ ad. Elragadó élmény.

Amit nem szerettem

Mivel luxus- és dizájnerkanapékról beszélünk, arra számítok, hogy az árak magasabbak lesznek. A Wendover azonban 5000 dollár körül kezdődik, és az anyagtól és a színektől függően eléri a 10 000 dollárt is. Mindenképpen megéri, de ez még mindig egy kicsit gazdag a véremben.

6.

  • Méretek: 87,4 x 33,1 x 34 cm
  • Váz anyaga: kemencében szárított keményfa
  • Kárpitos lehetőségek: poliészter
A fotó Kardiel jóvoltából

Mit szeretek ebben a Kardiel kanapéban

A fehér kesztyűk szállítása a legkiválóbb luxus, és ez az egyik kedvenc dolog a Perigoldtól való rendelés során. Amint megvásárol egy Jackie Classic kanapét, a cég képviselői felveszik Önnel a kapcsolatot a szállítás időpontjának egyeztetése érdekében. Amint megérkeznek drága kanapéjával, behozzák , és bárhol felállítják a házában – ingyen. Még az ujját sem kell mozdítania!

Ha a Perigold szolgáltatása és ára nem nyeri el a tetszését (ezt kell tennie), akkor a Jackie Classic megjelenése és hangulata megteszi. Egyszerűen imádom a gyönyörű századközép klasszikus dizájnt, amely elragadóan homályos poliészter anyagba van csomagolva. A kárpitozás ó-olyan hangulatos és kifinomult a meglepően szilárd, toll és hab párnák tetején.

Figyelembe véve, hogy mennyi erőfeszítést igényelt ennek a lenyűgöző szövet kanapénak az esztétikája, kezdetben aggódtam a tartósság miatt. Szerencsére az ülő- és hátpárnák hihetetlenül masszívnak tűnnek a kemencében szárított keményfa vázon, és elbírják a súlyomat anélkül, hogy egy centit sem mozdulnék.

Amit nem szerettem

Sajnos a tollpárnák egy kicsit a szilárdabb oldalon vannak. Ez nem jelentős probléma (általában nagyra értékelem egy kis plusz támogatást), de nem olyan kényelmes hosszabb használat során. Ezt szem előtt tartva a Jackie Classic-ot inkább alkalmi koktél- és nyugágynak tartanám, mint napi sofőrnek.

Azt is tudnia kell, hogy a kanapé gyorsan elfogy. Sokszor próbálkoztam, hogy megtaláljam a kedvenc színemben (Bliss), amíg raktáron volt. Érdemes csatlakozni az értesítések várólistájához.

7.

  • Méretek: szélesség 95 x 40,5 x 30,5 hüvelyk
  • Keret anyaga: tömör és mesterséges fenyőfa
  • Kárpitozási lehetőségek: Bőr
A fotó a Birch Lane jóvoltából

Mit szeretek ebben a Birch Lane kanapéban

A Chesterfields már több száz éve létezik, és időtálló esztétikát biztosít, amely minden helyiséget előkelő és drágává varázsol. Az Adelbert by Birch Lane a kiválóságnak ezt az örökségét testesíti meg, és ugyanolyan vaskos, de elegáns esztétikát biztosít. A kis tincsek és a fém akcentusok bájos szeszélyt kölcsönöznek, és úgy találtam, hogy nagyon jól megcsinálták őket, különös figyelmet szentelve a részleteknek és kiváló kivitelezéssel.

Bár nagyra értékelem a Birch Lane által kínált különböző bőrszíneket, a csokoládé színű változat a szívem. Személyesen még jobban néz ki, mint a Birch Lane honlapján, gazdag tónusaival, amelyek jól illeszkednek a rusztikus és a modern környezetbe.

Természetesen ez nem számít, ha nem kényelmes. Szerencsére az Adelbert túlméretezett pehelytömött ülő- és háttámla párnái tökéletes sűrűséget biztosítanak a lusta délutánokhoz és a pihentető hétköznap estékhez.

Amit nem szerettem

Az Adelbert nem fér el kisebb helyeken. Nem csak a fizikai mérete miatt, hanem a jelenléte uralja a helyiséget, és szüksége van a légzéshez.

Érdemes még megfontolni, hogy a kanapé hátulja szintetikus poliuretánt tartalmaz, nem pedig valódi bőrt. Lehet, hogy vizuálisan hasonló, de a poliuretán nem olyan tartós vagy fényűző, mint drága társa. Bár nem volt elég régóta a kanapém ahhoz, hogy magam is problémát tapasztaljak, a poliuretán köztudottan hajlamos az idő múlásával kopásra.

8.

  • Méretek: Sz86″ x H33″xM.35″
  • Keret anyaga: balti nyír
  • Kárpitozási lehetőségek: Kiváló minőségű olasz bőr

Mit szeretek ebben a Burrow kanapéban

Mi sem mond jobbat a luxusról, mint a kiváló minőségű olasz bőr. Ez egy kifinomult anyag, amely rendkívül elegánsnak és modernnek tűnik, és csak egy kis rusztikus tradicionalizmus van a tetején. Bár ez az egyedi bőr jól működik a legtöbb kanapén, különösen jól illeszkedik a század közepén, modern Arch Nomad by Burrow-hoz.

Bár én jobban szeretem a palaszürke borítású Arch Nomadomat, nagyra értékelem, hogy a Burrow három színválasztékot kínál a különböző ízléseknek. A cég hat különböző színű felületet is kínál fa vagy fém lábakra. A fa olyan otthonos hangulatot biztosít, amely jól illeszkedik a terembe, de el tudom képzelni, hogy a fém változat látványosan néz ki egy művésztetőtérben vagy akár egy vállalkozásban. Természetesen a Slope stílusú kartámasz konfigurációt kellett választanom magamnak. Valamivel lejjebb ülnek, mint az Arch and Block karfák, így tökéletes magasságot biztosítanak a karjaim pihenéséhez, miközben a csövet nézem.

A Baltic Birch váz és az acél vasalat tökéletesen robusztus, rázkódás vagy ingadozás nélkül, a vastag üléspárnák pedig éppen eléggé süllyednek a kényelem érdekében, anélkül, hogy feláldoznák az alátámasztást.

Amit nem szerettem

Az összeszerelés bonyolultabb, mint azt az utasítások sugallják, különösen a karfák rögzítése a 4. lépésben. Ha nem okoz túl nagy gondot, azt javaslom, hogy hozzon magával egy barátot az útra. Érdemes azonban a kanapé érkezésének napjára ütemeznie barátját, mivel Burrow hajlamos arra, hogy elmulassza a szállítási ablakait.

9.

  • Méretek: Sz.94″ x H32″xM.52″
  • Keret anyaga: fa
  • Kárpitos lehetőségek: poliészter
A fotó Jonathan Adler jóvoltából

Mit szeretek ebben az AllForm kanapéban

Az Ether ívelt üléses kanapé úgy néz ki, mint egy félhold, elegáns íves kerettel, amely a szürke különböző árnyalataiban kapható. Emiatt a legtöbb nappalihoz illik, beleértve a sajátomat is (nagy örömömre). Az éterrel kapcsolatos tapasztalataim alapján azt tapasztaltam, hogy a szoba közepén működik a legjobban, és nem sok mással lebeg az űrben, ami elvonja a figyelmet lenyűgöző kivitelezéséről. Viszont sarokban is teszteltem, ott is jól működik az ívelt forma, ami kiegyensúlyozza a szoba keményvonalas szögeit.

Bár nem a hagyományos értelemben vett század közepe, a design nagyon az 1950-es éveket idézi. Csábító bájjal büszkélkedhet, ami szinte Marilyn Monroe-ra emlékeztet. Ezt szem előtt tartva úgy gondolom, hogy minden művészi stúdióban vagy előkelő nappaliban tökéletes megjelenésű darab lenne, ahol nőies érintésre van szükség. Ez is több mint kényelmes egy ilyen térben, mivel a párnák vastagnak és jól párnázottnak tűnnek, mindenféle süllyedés nélkül. Mindeközben a bársonyszövet ideális az összebújáshoz és a pihenéshez, egyedül vagy partnerrel.

Amit nem szerettem

Körülbelül 5000 dolláros kiszállítással nem lehet túllépni az Ether drágaságán. Ennek ellenére esztétikája és kivitelezése indokolja az árcédulát. Bárcsak több színválaszték lenne. A szürkének van értelme ennek a darabnak, de egy vibráló bársony vagy ezüst lábú opció elküldene a holdra.

10.

  • Méretek: 38 x 29 x 34 cm
  • Váz anyaga: kemencében szárított keményfa
  • Kárpitozási lehetőségek: poliészter, bőr, gyapjú és moher
A fotó a Maiden Home jóvoltából

Mit szeretek ebben a leányházban

Imádom a Maiden Home bútorait. Minden egyes darab előkelő, előkelő, és garantáltan egy életre szól (szó szerint). Ez alól a Bond Chair sem kivétel, erős acél keményfa kerettel, pehelypárnákkal és négyféle luxus szövetfelülettel. Minden úgy néz ki és úgy érződik, mint egy millió dollár, és ez egy hihetetlenül jól hangzó darab, mint bármely más szék, amivel találkoztam.

A kedvencem a Maiden Home-ban, hogy minden rendelésre készül. Kisebb eltéréseket láthat minden megvásárolt Bond-székben, apró eltérésekkel vagy enyhe színeltérésekkel. Imádom ezt . Erről jut eszembe, hogy ezeket a darabokat itt, az Egyesült Államokban készítik, és átitatják a szeretetet.

A Maiden Home ügyfélszolgálata csak megerősíti a törődés és a közösség érzését. Villámgyors válaszokat adtak a kérdésekre, és mindig ott voltak, hogy támogassák és javítsák a vásárlási élményemet.

Amit nem szerettem

A Bond-szék nem működik minden helyen. Egyedi és enyhén hegyes dizájnnal büszkélkedhet, amely lágyabb lakberendezést igényel, különben uralkodónak tűnik.

Természetesen csak egy ember fér el benne. A kanapé teljes funkcionalitásának kihasználásához többször is vásárolnia kell, ami több mint 10 000 dollárt jelentene – többet, mint bármely más, általam tesztelt lehetőségnél.

 

Forrás: https://homeofcozy.com/best-furniture/luxury-sofas/